tirsdag den 7. maj 2013

Mine kreationer


Her er hvad der indtil videre er færdigt. Under det er en liste over projekter som er undervejs, og forventes klar om 1-2 måneder.



Æble-hyben mjød. 12-15% Sprød og saftig mjød. Langt mere syrlig end de fleste er vant til og derfor temmeligt farlig. Smager næsten som cider.

Vanille mjød. 13-16% Sød dessert mjød med fin og lang aroma af vanillestænger.

Vanille-rosen mjød 13-16% Bestillingsarbejde. Meget elegant og ladylike mjød. Lang lækker eftersmag af vanille og smuk parfumering af roser.

________________________________________________________

Birkevin. ca 10% Sprød frisk hvidvin lavet på hjemmehøstet birkesaft og øko sukker. Bliver flasket i midten af Juni og vil have godt af derefter at ligge 2-3 før den drikkes.

Kirsebærmjød, forventes at ligge på 15-16% Lavet på øko kirsebærsaft og dansk blomsterhonning. En stang kanel og en håndfuld tomme vanillebønner er smidt med i tønden for en mere kompleks smag. Pt. forventes den at være drikkeklar i August.

Brunkagemjød ca. 17% Mjød smagssat med st. ingefær, allehånde, nellike, kardemomme og muskat, samt mandel. Eftersødet med brun farin for at få den helt rigtige julesmag.

Mokkamjød ??% Mjød brygget på dansk honning, rosiner, kaffebønner og Black & Greens Organic Drinking Chocolate. Kun netop sat over, her i start maj, og om den bliver til noget er pt. noget uvist.


2 kommentarer:

  1. hej Thede din rosen vanilie mjød lyder spænnende,,jeg er selv en flittig mjødbrygger med et par liter på bagen, eksperimenterer meget med forskellige krydringer,,,har bla lavet en jordbær,vildeblåbær,vildhyldeblomst mjød der blev gudeskøn,,,, meget lumsk da den smagte som læskedrik....
    rosenbladene ....hvornår i forløbet tilsætter du dem og hvor mange /l mæsk, sådan cirka ?

    mvh jan søndergaard

    SvarSlet

  2. Almindelig eller vanille mjød gæret til lige før sidste omstikning, tilsættes 1½ l rosenblade pr. 8 liter mjød. Bare lad dem flyde rundt til de bliver gennemsigtige og daler ned til bunden. Derefter filterer og flasker du mjøden. (jeg bruger kaffefiletr for at være sikker på jeg ikke får stykker af blade med i).
    Klargøring af hyben rose bladene er forsigitgt at skylle dem i koldt vand og slynge dem i et viskestykke eller en salatslynge. Hvis du koger eller maser dem mister du den fine duft og aroma.

    Vh Thede

    SvarSlet