onsdag den 15. maj 2013

Omstikning af Kirsebær og Mokka mjød.

I dag er kirsebærmjøden blevet stukket om, lige så vel som mit forsøg med mokka mjød, (chokolade og kaffe).

Kirsebær mjøden bliver rigtigt fin. Lige nu er den dybt-rød og desværre også ret grumset af frugt, men klaring og hvile burde hjælpe meget på det.
Jeg har givet den ekstra honning da den blev temmeligt syrlig, og har også tilsat en flaske fem-dobbelt distilleret vodka for at være sikker på at gæren er stoppet. Jeg vil hellere overloade gæren med ekstra alkohol end tilsætte svovl, men jeg er også lidt af en hippie på det punkt :)
Kanelen og vanillen jeg tilsatte har kun givet meget svage - næsten ikke sporbare - noter til mjøden, så det er muligt jeg senere brygger, (en/et??), ekstrakt på en frisk vanillestang og en frisk kanel stang og blander i mjøden.

Jeg kan i øvrigt efter endnu en hurtigt smagning konstatere, at den trænger til endnu mere honning end den ene bøtte jeg nu har tilsat som ekstra. Og at den er langt stærkere end noget af det andet mjød jeg tidligere har kreeret. Vil skyde på den ligge romkring 22-25% Huhej!


Chokolade mjøden er en skuffelse. Det eneste den har taget med sig fra kakao og kaffe er bitterheden. Det er en ganske udemærket mjød ud over det, fin ravgylden farve og stort set allerede helt klar, (er ved at køre bundslat m. grums gennem kaffefilter atm.), så jeg tænker den vil være fin at eksperimentere lidt videre på. Muligvis med nogen af de fine nye sæson ting såsom rabarber eller brændenælder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar